Tajemství čínského způsobu pěstování rajčat – zdvojnásobte svou úrodu

Tajemství čínského způsobu pěstování rajčat - zdvojnásobte svou úrodu

Chcete v letošní sezóně sklidit nejen dobrou, ale obrovskou úrodu rajčat? Pak stojí za to vyzkoušet metodu, které mnozí říkají „čínská“. Je jednoduchá, ale ne každý si na ni troufne. Výsledek však stojí za to!

Co je podstatou metody

Zpočátku je vše jako obvykle: vyséváme sazenice, staráme se o ně, čekáme, až rostliny vyrostou. Zhruba po 4-5 týdnech, kdy rajčata zesílí, uděláme tu nejnečekanější věc – sazenice pod kořenem úplně seřízneme.

A teď to nejzajímavější: uříznutý vršek (to, co se obvykle posílá do kompostu) zasadíme do sklenice se zeminou, zalijeme a umístíme do teplé místnosti s teplotou asi +24-26 °C. Hlavně je třeba dbát na to, aby půda nevyschla.

Proč to funguje

Tato metoda vyvolá zrychlený růst kořenového systému a keř se začne vyvíjet ve dvou stoncích najednou, což dává dvakrát více vaječníků. Úroda se zvyšuje přímo před očima – kartáčů je tolik, že keře sotva unesou zátěž.

Tip: pro zachování chuti plodů je lepší odříznout horní kartáčky – spodní rajčata pak budou větší a sladší.

Vyzkoušejte tento trik alespoň u některých svých sazenic a uvidíte, o kolik šťavnatější a chutnější plody na konci sezony získáte!

Tajemství čínského způsobu pěstování rajčat - zdvojnásobte svou úrodu

Přejít nahoru