Ne sazenice, ale silné „duby“: nalijte to do paprik a rajčat – a za 3 dny budou sazenice silné a zdravé.

Ne sazenice, ale silné „duby“: nalijte to do paprik a rajčat - a za 3 dny budou sazenice silné a zdravé.

S příchodem jara nastává pro milovníky záhonů čas aktivních příprav – začíná sezóna setí. Pěstování silných sazenic je však úkol, který vyžaduje znalosti. Jednou z hlavních hrozeb je zákeřná „černá noha“, která může mladé klíčky zničit. Odborník z populárního blogu „Vaše Dacha“ prozradil autorskou metodu ochrany sazenic pomocí čtyř přírodních elixírů. Žádná chemie – pouze přírodní složky!

Tajemství úspěchu spočívá ve střídání

Metoda je založena na cyklu čtyř roztoků, z nichž každý posiluje rostliny, bojuje proti chorobám a urychluje růst.

1. Kvasnicový koktejl – energie pro kořeny

Kvasnice, bohaté na vitaminy skupiny B a aminokyseliny, se stávají „palivem“ pro vývoj sazenic.

Recept: Kvasnice se používají k přípravě potravin, které jsou určeny k pěstování, a to jak k pěstování, tak i k výrobě potravin:

– 10 g sušeného droždí (nebo 50 g čerstvého droždí);

– 1 litr teplé vody.

Přísady smíchejte, nechte hodinu louhovat a poté zřeďte 9 litry vody. Zalévejte ráno pod kořeny – posílíte tak kořenový systém a dodáte sazenicím sílu.

2. Syrovátka je štítem proti plísním

Probiotika a stopové prvky obsažené v syrovátce vytvářejí v půdě zdravou mikroflóru, která potlačuje patogeny.

Receptura: Sýrovec je vhodný k přípravě potravin, které jsou určeny k pěstování, ale také k přípravě potravin, které jsou určeny k pěstování, a k přípravě potravin, které jsou určeny k pěstování:

– 1 litr přírodní syrovátky (bez přísad);

– 9 litrů vody.

Listy postříkejte během dne: syrovátkový film ochrání před infekcemi.

3 Cibulový nálev – přírodní antibiotikum

Fytoncidy ve slupkách bojují proti bakteriím a plísním.

Recept: Cibule na bázi cibule, která se používá k přípravě pokrmů z cibule:

– Cibulové slupky: 100 g slupek;

– 1 litr vroucí vody.

Lusky vařte 24 hodin v páře, sceďte. Večerní zálivka pod kořenem posílí imunitu rostlin.

4. Hořčičná směs – aktivátor růstu

Hořčice nejen stimuluje vývoj, ale také odpuzuje škůdce.

Recepty: Hořčice se používá k přípravě pokrmů, které se používají k přípravě jídla:

– 1 lžička hořčičného prášku;

– 1 litr vody.

Tímto roztokem zalévejte každý druhý den ráno, střídavě s kvasnicemi.

Ne sazenice, ale silné „duby“: nalijte to do paprik a rajčat - a za 3 dny budou sazenice silné a zdravé.

Plán péče: V případě potřeby se naočkuje a vyluhuje:

– Ráno: zalévání kvasnicemi.

– Den: Postřik syrovátkou.

– Večer: Cibulový nálev.

– Druhý den ráno: Hořčičný roztok.

Cyklus opakujte každých 48 hodin po dobu 2-3 týdnů. Klíčem je pravidelnost a důslednost!

Kromě hnojení poskytněte sazenicím dostatek světla, tepla a mírnou zálivku. Přírodní roztoky rostliny nejen ochrání před chorobami, ale také jim dodají sílu pro budoucí sklizeň.

Přejít nahoru